Een loopje met de waarheid

De ex-vrouw van onze opdrachtgever eiste een maandelijkse partneralimentatie van zo’n 4000 euro. Een flink bedrag, waar de vrouw geen recht op heeft als zij met een nieuwe partner ‘samenwoont als ware zij gehuwd’.
Voordat wij begonnen met ons onderzoek in deze zaak was het volgens de opdrachtgever duidelijk dat de samenwoning een feit was. De vrouw zou ook zwanger zijn van haar nieuwe liefde. Maar om de rechter te overtuigen is meer nodig dan vermoedens. In deze zaak werd een loopje genomen met de waarheid om het samenwonen te verhullen.

In de meeste partneralimentatie-onderzoeken die wij doen is er geen juridische procedure gaande over de hoogte van de alimentatie. In dit geval had de rechter de voorlopige alimentatie al bepaald op een bedrag van 1600 euro per maand. Dat er nog een zitting zou volgen en een definitieve uitspraak over het vast te stellen maandbedrag was bij alle partijen bekend.
De vrouw en haar nieuwe partner hielden er dan ook zichtbaar rekening mee dat zij wel eens geobserveerd zouden kunnen worden.

Dat bleek toen wij de nieuwe partner op een vroege ochtend in werkkleding uit de achterdeur zagen ontsnappen. Hij liep in het donker enkele minuten naar een andere straat waar hij zijn auto had geparkeerd. Voor de woning zelf was parkeerruimte genoeg.

Elke volgende keer dat wij controleerden op een overnachting door de nieuwe partner bij de vrouw hielden wij er rekening mee dat hij met een wandeling een loopje wilde nemen met waarheid. Wij zagen hem lopen naar zijn nieuwe onderkomen terwijl zijn auto steeds op andere plekken was geparkeerd. De volgende ochtend liep hij vervolgens weer van de woning naar zijn auto.

Stiekem met je gewoond

Het was slechts een van de bevindingen in ons rapport waardoor de rechter uiteindelijk overtuigd was van een feitelijke ‘samenwoning als ware zij gehuwd’. Hij veegde de partneralimentatie van tafel. Ondertussen heeft het nieuwe stel de woning gekocht en is hun kind ter wereld gekomen.

Vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!