Hieronder bevinden zich de verhalen achter enkele onderzoeken. Wij proberen zo inzicht te geven in de diverse soorten zaken waar wij onze opdrachtgevers in bijstaan. Bij het rechercheren komen er bewijzen boven water. Documentatie, gestolen goederen, foto's vanuit observaties. Vanwege onze beroepsgeheim en de privacy worden er geen plaatsen, bedrijven, namen en data genoemd.

Interview met Kijk op Noord-Holland

 

Bestellingen en Bestelingen

‘Gelegenheid maakt de dief’ zei men vroeger. En daar is nog weinig aan veranderd. Fraude binnen uw bedrijf heeft meerdere oorzaken en de mogelijkheid tot het plegen ervan is er eentje.

Een loopje met de waarheid

De ex-vrouw van onze opdrachtgever eiste een maandelijkse partneralimentatie van zo’n 4000 euro. Een flink bedrag, waar de vrouw geen recht op heeft als zij met een nieuwe partner ‘samenwoont als ware zij gehuwd’.

 

Goede raad bij heterdaad

“Het is de bedoeling dat ze simpelweg spullen ophalen bij de adressen en deze vervolgens allemaal terugbrengen.” Het vermoeden is duidelijk. De twee werknemers die met deze vrachtwagen hun route rijden om goederen op te halen, brengen niet álle opgehaalde goederen terug.

Can't move it

‘Jarenlang hebben wij hem geholpen met van alles’, horen we de opdrachtgever zeggen over de werknemer die van de een op de andere dag niet meer komt opdagen op het werk. ‘Zelfs tijdens zijn ziekte hebben wij hem met de auto weggebracht naar de kliniek en nu worden we zo in de kou gezet.’

 

Aan het lijntje gehouden

In Nederland is er een redelijke balans tussen de rechten van werknemers en werkgevers. Als werkgever ben je je bewust van het risico dat een personeelslid ziek kan worden. Hoe dan ook geven de kosten voor vervanging, arbodienst en productieverlies altijd een nare bijsmaak. Zéker wanneer de werknemer misbruik maakt van de situatie.

It wasn't me

Ruim een jaar geleden is het alweer dat Kenny [fictieve naam] zijn identiteitskaart verliest. Hij is altijd al chaotisch geweest en op het verjaardagsfeestje waar hij heen ging had hij zijn tas een klein moment onbeheerd gelaten en twee tellen later was die verdwenen. Inclusief zijn portemonnee en identiteitskaart.

 

Vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!