Consultancy - een stap vooruit in fraudebeheersing

Bij Mas Nova Recherche kunt u naast rechercheonderzoek ook terecht voor advies om uw bedrijf te wapenen tegen fraude.
Door simpele aanpassingen in bedrijfsreglementen en processen kan de gelegenheid voor fraude vaak al geminimaliseerd worden. Fraudebestrijding ziet op meerdere oorzaken van fraude: gelegenheid, motivatie en rationalisatie.

 

Gelegenheid: Gelegenheid maakt de dief

Veel fraudegevallen ontstaan doordat werknemers de mogelijkheid hebben om fraude te plegen. Vaak is het gebrek aan controle hier een oorzaak van. Als de voorraad niet op efficiënte wijze wordt gecontroleerd is het voor een werknemer makkelijker om af en toe eens goederen zonder toestemming mee te nemen. En als uw financiële medewerker zonder toezicht toegang heeft tot de bedrijfsrekening wordt de mogelijkheid tot het wegsluizen van geld gecreëerd.

 

Motivatie: Schulden leiden eerder tot fraude

Mensen die in geldnood zitten zullen over het algemeen eerder overgaan tot het plegen van fraude. En in bijna alle gevallen is geld het belangrijkste motief.
Het screenen van personeel is een effectieve methode om signalen bij uw medewerkers vroeg te herkennen. Een onderdeel van Mas Nova Recherche is PersoneelChecken.nl, een gespecialiseerde afdeling die zich uitsluitend bezighoudt met het screenen van personeel volgens de wettelijke voorschriften.

 

Rationalisatie: Het goedpraten van het plegen van fraude

Naast de gelegenheid en de motivatie om fraude te plegen, is het goedpraten van de fraude een onderdeel van de zogenaamde fraudedriehoek. Werknemers die zich niet aan de regels houden verzinnen doorgaans een voor zichzelf geloofwaardige reden om tot fraude over te gaan.

 

Vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!